MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
8.12.2018

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.

Suroviny

220  g moučkového cukru
600  g hladké mouky
50  g másla
6  lžíc mléka
150  g medu
5 žloutků
2  lžičky perníkového koření
2  lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Aby měly perníčky ideální chuť, je třeba zvolit správnou kombinaci koření.  Výborné perníčky vám zajistí kombinace skořice, hřebíčku, nového koření, badyánu, muškátového ořechu, zázvoru a citronové kúry, které musíte smíchat v ideálním poměru.

Tuto alchymii však nemusíme podstupovat, směs na perníčky již za nás perfektně namíchali profesionálové z Maminčina koření.

Nejdříve rozmícháme mouku, sodu, perníkové koření a cukr. Poté přidáme 4 žloutky, máslo, mléko, med a zpracujeme vše na těsto.

Těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici. V mističce si mezitím rozmícháme žloutek s jednou lžící vody. Tímto budeme potírat upečené perníčky.

Těsto po vyndání z lednice rozválíme na pomoučněném vále na silnější, asi půlcentimetrový plát, ze kterého vykrojíme požadované tvary perníčků.

Perníčky položíme na plech, na který jsme vložili pečící papír a poté pečeme asi 8-10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Po vytáhnutí z trouby ještě perníčky potřeme připraveným žloutkem a necháme vychladnout.

Chceme-li mít perníčky ozdobené, můžeme si vyrobit polevu z 1 bílku, 160 g moučkového cukru a citrónové šťávy. Představivosti při zdobení se meze nekladou.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Děti ve Frenštátě pod Radhoštěm uvidí jednu z nejznámějších pohádek bratří Grimmů

Nedělní pohádková představení ve Frenštátě pod Radhoštěm vstupují do třetí sezóny. V malém sále Domu kultury proběhne během roku 2019 celkem sedm nedě

Post

Rybova mše vánoční završila již šestou sezonu abonentních koncertů ve Frenštátě pod Radhoštěm

Plný sál, potlesk ve stoje, více jak padesát účinkujících, dvouhodinový vánoční koncert, jehož hlavní částí byla proslulá Rybova mše vánoční Jana Jaku

Post

Zažijte velký Bolšoj balet Louskáček v kopřivnickém kině

Nenechte si ujít velký Bolšoj balet Louskáček, který vás naladí na vánoční vlnu. Na programu je v neděli 23. prosince od 16.00 hodin v kopřivnickém ki

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA